Ta en titt i bildgalleriet!
Karon Beach Guiden
Kamala Beach
Patong Beach
Koh Lanta Guiden
Koh Phi Phi

Om Kata Beach

Kata Beach är en av de största stränderna i Phuket, strax efter Karon Beach och Patong Beach och lika stor som Kamala Beach. Under lång tid har Kata Beach varit en populär turistdestination för svenskar, danskar och tyskar i majoritet.
 
Kata och Karon Beach ligger väldigt nära varandra, på gångavstånd och gränsen mellan dessa båda är utsuddad för länge sedan, då vägen mellan stränderna är fylld med restauranger, hotell och shopping.
 

Kata Beach är egentligen uppdelat i två delar liksom Karon Beach. Man skulle kunna kalla dessa delar för norra och södra delen.

            
 
Men istället kallar man den norra delen för Centrala Kata eller Kata Centrum. Denna del övergår sedan till Karon och en tydlig gräns finns inte.
 
Man har egentligen inget speciellt namn på den mer södra del som ligger närmare stranden, utan det är bara Kata Beach. Här finns huvudingången till stranden, här startar bussen sin rutt och här finns en stor del av caféer, restauranger och affärer.  
 
Vägen mellan dessa båda delar har under de senare åren utvecklats och här byggs hotell, restauranger och andra byggnader.
 
Att välja mellan att bo på Kata eller Karon stranden är oftast något många väljer mellan när man bestämmer sig att åka till Phuket och vill kanske inte ha det hektiska festlivet nära inpå sin semester, vilket man har i t.ex. Patong Beach. Samtidigt vill man ha lite mer rörelse och inte lika lugna gator som på Kamala Beach.
 
Kata stranden är till skillnad från Karon beläget mycket vackert och omgiven av tropiska träd hela vägen. Runt om har mat många matställen att välja på, samtidigt som det finns en del shopping på plats och andra shoppingalternativ ligger inte så långt ifrån.
 
   
 
Liksom Karon Beach erbjuder Kata Beach många sorters boende från dyra, exklusiva hotell, till mindre hotell och bungalows i alla klasser. I högsäsong rekommenderas förbokning av boendet då Kata Beach är väldigt populärt.
Hotell på Kata Beach Ao Nang Guiden Thailand Forum Karon Beach Guiden på svenska Allt om Koh Lanta Kamala Beach Guiden

Tillbaka till www.kata.se
Copyright and design
Terabyte Nordic
Länkar till andra svenska guider till Thailand:
Karon Beach Guiden •  Kamala Beach •  Patong Beach •  Koh Lanta Guiden •  Koh Phi Phi •  Ao Nang i Krabi •  Railey Beach
Koh Samet Guiden