Ta en titt i bildgalleriet!
Karon Beach Guiden
Kamala Beach
Patong Beach
Koh Lanta Guiden
Koh Phi Phi

Glasögon, solglasögon och linser

Att köpa glasögon i Thailand är billigt då en stor del av produktionen av t.ex. Hoya-glas ske ri Thailand, samt att optikern nöjer sig med mycket mindre vinstmarginaler än butikerna i Sverige. Detta gör det lönsamt att inhandla sina glasögon här under semestern.


 
Erbjuder man moderna bågar? Ja, det gör man. I Thailand är de oftast 20-40% att köpa en båge till era glasögon. Man erbjuder ett stort utbud av märkesbågar med priser från 300 kr upp till flera tusen. Nya bågar kommer hit lika snabbt som i andra europeiska länder.
 
Själva glasen är oftast det som utgör den största besparingen av kostnaden. Enkelglas med reflexbehandling och hård yta kostar runt 300-400 kr, medan progressiva glas kostar runt 1000 kr. Detta gör det lönsamt för alla!
 
Att köpa linser på turistställen utgör ibland ingen större besparing om man inte handlar in ett stort antal, men i t.ex. Bangkok kan man även här göra stora besparingar!
 
Till slut skall man inte glömma solglasögon. Märken som Rayban finns hos alla optiker och är billigare än i Sverige. Eller varför inte skaffa sig ett par solglasögon med styrka när man ändå är här?
 
Hur lång tid tar det? För enkelslipade glas räkna med 1-2 dagar och för progressiva kan det ta upp till 5 dagar. (I Bangkok är tiderna några timmar respektive 1 dag.)
 
Kom ihåg att alla priserna hos optiker är prutbara och man bör pruta även om det är fina affärer!
Hotell på Kata Beach Ao Nang Guiden Thailand Forum Karon Beach Guiden på svenska Allt om Koh Lanta Kamala Beach Guiden

Tillbaka till www.kata.se
Copyright and design
Terabyte Nordic
Länkar till andra svenska guider till Thailand:
Karon Beach Guiden •  Kamala Beach •  Patong Beach •  Koh Lanta Guiden •  Koh Phi Phi •  Ao Nang i Krabi •  Railey Beach
Koh Samet Guiden